Föräldrargrupp.

Igår var det föräldrargrupp igen, för näst sista gången. Vi har fått veta mycket vettigt och nu känns inte allt lika farligt längre. Har varit riktigt skönt att inte behövt känna att man frågar "dumma" frågor, dom andra i gruppen ställer ju lika "dumma", sådana frågor som andra kanske tar för givet att alla kan. Det är en jättebra barnmorska, en nyutbildad, vi har fått. Hon blir verkligen en del av gruppen istället för "läraren" och det känns tråkigt att nästa gång är sista.
Jag har i alla fall börjat förstå att jag har en bebis i min mage, helt overkligt, och att den ska ut därifrån också. Tja, den dagen den... smärtan. Det är lika bra att bara ta en sak i taget. Innan dess ska vi åka på ett till ultraljud och sen åka och hämta vagnen i slutet av juni, som jag längtar! 2 månader kvar tills dess och 3 månader kvar tills bf-datumet! Jag har alltså varit gravid i prick ett halvår! Mamma mia.

Idag är det valborg och jag och Rickard ska faktiskt bara vara hemma! Om han inte kommer på att göra någonting nu då.. Just nu är han hos Henke och fixar och donar.
Ska faktiskt bli skönt att bara vara hemma och mysa med god mat och någon bra film. Kanske går vi ner till brasan också, om vi orkar. Brukar ju inte dirket vara sååå roligt där nere.

Maria kom hem från Thailand för några dagar sen också och hade med sig en tröja till Bosse och en lampa till oss, jättefina! Kort kommer sen!

Kläder från Turkiet!

Imorse kom min pappa och hans fru hem från en vecka i Turkiet och snälla som dom är hade dom köpt en parfym till mig, ett par shorts till Rickard och ett set med kläder till "Bosse"!


Grillkväll.

Igår var vi och grillade hos Henke och Jenny, trevligt var det och en lång kväll blev det. Fotade inte så mycket och engagerade mig inte i att bilderna skulle bli så bra, så ni får bara se 2 stycken klickbara!



   

Foto.


Kanalmässan.

Idag var jag och rickard förbi nya ishallen där kanalmässan ägde rum! Jag köpte små, tiny foppatofflor i strl 23!





Sol, grill och försommar.

Idag är det sol, igen! Härligt!
Idag ska jag med Jenny till kanalmässan och ikväll ska vi hem till henne och Henke och grilla.
Och så ska jag raka benen hade jag tänkt, jag har fortfarande på mig vinterpälsen.

v. 27


Filippa, 2 år.


v 27 och 2 år och 2 månader!

Idag går jag in i v. 27 och jag och rickard har varit tillsammans i 2 år och 2 månader! Vad tiden går fort! Det firar vi med att åka och handla mat i v-ås, haha!

jag är SÅ trött på allt tjat om att kronprinsessan ska flytta hemifrån, varenda kanal jag slog på igårkväll pratades det om DET och såklart, nu när jag slog på tv pratar dom fortfarande om det. SÅ viktigt är det väl inte? Jag är inte intresserad av det i alla fall.

100 dagar kvar!

Grattis lilla bebis på din 180-dagars dag! Nu är det bara 100 dagar kvar och det börjar bli ganska trång i magen, det märker man när man helt plötsligt ser en fot åka längs magen. Creepy!

Idag är det föräldrargrupp och efter det ska jag baka bullar!

Listus.

Sova:
Spjälsäng
Madrass
Lakan
Täcke
Kudde
Spjälsängsskydd
Påslakan och örngott
Mobil


Vagn/promenad:
Barnvagn, bara hämta kvar!
Skötväska
Regnskydd
Täcke
Kudde
Lakan
Örngott
Åkpåse
Fårskinnsfäll
Filtar


Omvårdnad:
Skötbord
Skötbädd
Blöjor
Tvättlappar frotté
Salva Inotyol, Idomin
Termometer rektal
Tvättcream
Nagelsax trubbig
Nagelfil
Näsfrida
Badcape
Badbalja
Badolja
Blöjhink
Tops
Puder


Matning:
Nappflaskor (+ rätt napp/hål)
Flaskställ
Flaskborste
Ersättning
Bröstpump


Mamma:
Bindor
Amningsbh
Amningsinlägg
Bröstvårtskräm


Kläder
Pyjamasar
Byxor storlek teeny tiny nyfödd
Långärmade tröjor storlek lite större
Strumpor
Lite uppdaterade bodys (lång och kortärmat) med knyt i sidan

 

Övrigt:
Walkie talkies
Filtar
Babysitter
Babygym
Plastad frotté
Bilbarnstol
Bärsjal


åh, hjälp.

om ungefär 14 veckor ska jag trycka ut en unge. Hjälp?

Så där ja!

Efter ett argt mail till rickards doktor så kom det vips in ett recept på apoteket! Hur svårt var det liksom?

Skit-doktorer!

Just ja, måste berätta lite om rickards medicin också.
Han ringde till medicinmottagningen för 2 veckor sedan och sa att dom måste skicka ett nytt recept till apoteket så han kan hämta ut sin medicin som håller på att ta slut. Efter en vecka, när vi kom hem igen från mamma, gick vi till apoteket och skulle hämta ut medicinen, men nej, inget recept hade kommit in.. Nehe? Okej? Ringde m-mottagningen igen och hon skickade en ny grej till rickards doktor så han skulle skicka ett till recept. Vi gick dit idag, till apoteket, för att hämta medicinen, för att vi trodde att nu måste receptet ha kommit in. Men ack så fel man kan ha. Inget recept=ingen medicin. Plus att hans medicin tar slut på söndag, jippie? Nej. Vette fan hur vi ska lösa det här eftersom han måste ha medicinen varje dag, 2 gånger om dagen. Fan va trött jag blir på strul!

Spyor.

Jag har bytt järntabletter och dom spyr jag av ännu mer. Tog en igår och spydde efter en halvtimme, jippie... Ska prova ta en ikväll så att jag sover sen, så mår jag förhoppningsvis inte illa. Usch!

Idag ska vi hem till Henke (jenny jobbar till sent) och grilla!

Kalas och föräldrargrupp!

idag har vi varit hemma hos rickards syster och systerdotter, filippa fyllde 2 år idag och fick en krokodil och en krokodil-bebis av oss! Och vi fick fika och jag fick en massa mamma-kläder av veronica, hur kul som helst med nya kläder som passar!

När vi kom hem därifrån gick vi till mvc och vårat första möte med föräldrargruppen! Massa trevligt/roligt folk och en hel del bra information, plus en bra barnmorska! Jag längtar redan tills på tisdag och nästa möte.

Imorgon är det jöbba jöbba jöbba.

Och jag tänkte idag "tänk att maria är i varma thailand och badar i HAVET med massa STORA fiskar.. och jag är här i kalla sverige och... sover!"...

jobb.

Fick ett samtal från jobbet idag och jag jobbar på torsdag mellan 9,30-13,30, jippie!

Bild.





Har en massa bilder från när vi var hemma hos mamma som jag lägger upp vid en annan tidpunkt när jag inte är så trött.

24+4, v 25


Hemma!

Nu är vi hemma igen, efter en påsk i haninge hos mamma och moster! Trivs jättebra där borta men det var så skönt att få komma hem och sova i sin egen säng.
Jag har börjat må så illa, jag förstår inte! Igår kräktes jag mitt på blanka dagen fast jag hade tagit en "må-illa-tablett". Plus att åksjukan jag hade när jag var liten har kommit tillbaka så det är inte så roligt att sitta på tåg/buss i flera timmar. Fast igår gick det otroligt bra faktiskt, lyckades t.o.m blunda en lång väg på tåget. Mådde dock väldigt illa när jag kom hem och somnade vid 8 och sov hela natten.
Jag ska till mvc idag på kontroll och ska höra med barnmorskan om hon har något tips, plus att jag ska säga att jag mår så illa av järntabletterna. Fast dom har jag ju inte tagit nu på 1½ vecka... hm.. jaja, vi får se vad som sägs!

Imorgon är det föräldrargrupp för första gången också!

Gone.

Är hos mamma nu, därför blir det inte av något blogg-skrivande, ni, mina trogna läsare, får helt enkelt vänta snällt tills nästa vecka när jag är hemma igen!

Dagens.

Idag är det sista dagen innan vi åker till mamma! Och idag är det sol igen och jag och maria ska åka till stan senare. Ska försöka få med henne till IKEA så jag kan kolla på gungstolen också.

Imorgon ska jag till ams innan vi åker till mamma också, sucka... har knappt sökt något jobb och det hjälper ju inte att gå dit...

Sol!

Gudars vad härligt väder det är.
Vi gick upp tidigt, gick och handlade tidigt och satte oss på balkongen tidigt och satt där i flera timmar. Gjorde soppa till lunch och åt ute på balkongen för första gången i år. Helt underbart. Drog till och med upp tröjan och solade bosse-magen!
Har ni sett vad stor bebisen i bubblan till höger är nu? Helt otroligt och det är bara 16 veckor kvar!

Och är det någon som har en gulgstol till salu? Skulle så gärna vilja ha en och hittar jag ingen begagnad så får det bli en från IKEA.. även fast dom äldre är mycket charmigare... men man får göra det bästa av saken! Tittade på blocket men fanns ingen direkt som jag fastnade för..

Och just ja! Fick deklarations-papper hem idag och jag ska få tillbaka 6600 kr, yeeees!

Fullt upp!

Igår fyllde ju rickard år och det var fullt upp HELA dagen!
Först jobbade jag, skyndade mig att städa så jag kunde gå lite tidigare. Hem och stressa med dusch och sedan dekorera smörgårdstårtan, som tur var tog veronica med sig vanlig tårta så då slapp jag det!
Sen kom systern Vernoica (som också fyllde år då) m. familj, mamma Riitta, bror Kalle och syster Marita. Lite fler än jag trodde skulle komma, men ju mer desto roligare. Och Maria var här hela dagen också, såklart! ^^
Senare kom min pappa och Maritha och Andreas och Lina, mycket trevligt!
Och efter det kom Henke och Jenny, och vips så var klockan mycket.

Idag kommer mamma och innan dom kommer så ska jag hinna:
Färga håret
Gå promenad i solen
Dekorera smörgårdstårta
Göra vanliga tårtor
Fixa mig

v. 24

Nu är bosse 30 cm lång och sparkar en massa!


Fågel.

En kväll dök det upp hundratals med fåglar utanför mitt fönster. Suddiga sådana.


Love.

Idag fyller min älskling år! Av mig fick han två tröjor och 2 par kallingar.
Igår  fixade jag en smörgårdstårta till han, bara dekorationen kvar som jag ska fixa när jag kommer hem från jobbet.

Imorgon kommer mamma också!

Snart så..

Nu börjar tiden dra ihop sig! Jag jobbar veckan ut och imorgon ska jag både hinna med att jobba, handla, göra smörgårdstårta och städa ALLT!
På fredag fyller Rickard 30 och då ska jag inte behöva göra mycket när jag kommer hem hade jag tänkt. På lördag kommer min mamma med familj och då tänker jag inte heller göra någonting förutom att dekorera en till smörgårdstårta.. och kanske diska lite, hähä.

Väggarna vi nu har hållt på och fixat i 2 veckor för att få dom bra är skitfula, så vi får ha det så här så länge så får vi tapetsera dom sen efter påsk. Drygt? Ja.

Imorse väckte Bosse mig vid 6 också, då var han vaken och tumlade runt, mysigt!

Och på onsdag nästa vecka, om en vecka alltså, åker vi hem till mamma och firar påsk genom att äta en massa GODIS! Eller... jag ska göra det i alla fall!

Idag var det ett år sen jag tog körkort också! Grattis till mig!

RSS 2.0