the secret life of bees.

har nyss tittat på film, the secret life of bees, bästa filmen jag sett på väldigt länge. Otroligt bra skådisar i den också!
Värd att se =)

15+2, v 16

Vecka 16
Kroppen:
Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.

 


västerås.

vecka 16 idag! Helt sjukt att det redan gått 15 fulla veckor.

Idag åkte jag in till stan och handlade upp mina presentkort på HM, ja, nästan allt i alla fall! Blev ett par byxor, en trekvartsärmad tröja, en luvtröja och såna där "tubar" till magen, så man kan ha för korta t-shirtar, tänkte att det måste ju ge ganska skönt stöd till magen också, om det är så. MEN, när jag kom hem såg jag att larmet var kvar på dom! suck... så klart.

Och! jag parkerade i punkt för första gången idag också, haha!

Helg med födelsedags-firande.

Nu var denna helg över. Massa människor hela helgen, men trevligt har det varit! Man känner nu hur trött man är.
OCH, vi fick plats över 12 stycken i vårat vardagsrum, tadaa =)

Vaknade vid 10 imorse, var väldigt längesen jag vaknade så sent! Skönt.
Men när jag vaknade kom jag på att jag skulle till arbetsförmedlingen idag och trodde jag redan missat det, men det var vid 1 som tur var. Har hänt så mycket i helgen att jag helt glömt bort det! 

Maria och jag var till Munktorp idag också, till en smyckesaffär. Hon skulle kolla om dom kunde fixa ett armband och jag köpte en jätte fin hand i guldfärg som man hänger sina smycken på =)
Sen lyxade vi till det med pizza också.
och snart ska jag åka och bowla!

Kommer lite bilder sen.

6 mån.

Idag är det prick ett halvår kvar tills bebben kommer, fast det kommer väl ändras.



Nytt.

Har stylat bloggen lite, rosa och lila är dock inte alls jag. Så, jag kommer nog stå ut med den här i några dagar, sen får det bli en ny bild och nya färger =)

Fixa, fixa.

Redigerade lite pics från i sommras! =)














Spontant till v-ås.

Idag trodde jag att INGENTING skulle hända, var inställd på att ha boooring. Men så ringde Anu vid ett och frågade om jag inte ville följa med henne och barnen på en roadtrip till västerås! wiho, no longer boring! Självklart tackade jag ja till erbjudandet och kom hem lite tröttare, lite mer kläder rikare, lite pengar fattigare och med ett gladare humör! Och gudars va mycket rea det är där!

När jag kom hem ringde Maria och kom fram till att hon inte skulle åka till mamma, slapp jag skjutsa henne till tåget i v-ås, skönt. Hon kom istället hem till oss och vi spelade alfapet, jag vann, stort!

Nästa vecka ser ut så här:
Måndag - Arbetsförmedlingen, suck..
Tisdag - förhoppningsvis simma!
Någon dag närmare fredag - åka till v-ås och "stor"handla.
Fredag - Mamma kommer, ljusparty hemma hos mig.
Lördag - Mamma är kvar, pappa m. fru kommer på middag (vi ska äta älg!)
Söndag - Jag fyller 20! Bjuder på smörgårdstårta + vanlig (choklad)tårta + kakor!

Måste ut och fota snart också.. Kameran har fått vila alldeles för länge.

Rymden.

Nu hade jag tänkt att jag skulle vara lite djup, hoppas att jag kan skriva det bättre än när jag försökte förklara för Rickard vad jag menar och tycker.

Det här med rymden.. Jag tycker det är konstigt att (om) det bara finns liv som oss, människor, på jorden. Det finns så många andra planeter men bara jorden som har människor? Förstår ni? Någon annan planet måste ju ha något liv, kanske inte just människor men kanske, rymdvarelser? Något som liknar människor? Något liv måste det ju finnas. Fast då kanske dom ligger på dinousarie-tiden, eller så ligger dom långt före oss och har såna där luft-bilar som åker i rör och grejer.

Och hur kan rymden vara oändlig? Hur kan det aldrig bli ett stopp? Det funkar ju inte att man bara kan åka huuur långt som helst, och vem har kommit på det egentligen? Är det någon som har provat?

Och hur gräset kan vara grönt tänker jag inte ta upp för det kom Elsa med någon förklarning till för några år sedan, men kemi är inte min starka sida så jag lade den förklarningen åt sidan då jag aldrig skulle komma ihåg den! =)

Och hur himlen kan vara blå kan ju bara ha något med solen att göra, eftersom det blir mycket mörkare, nästan som i rymden (!) när solen går ner. Solen måste alltså vara som den vita färgen som blandas med blått (jag pratar akvarell)!

Nu lägger jag ner! =)

Fynd!



Ett av mina fynd!




13+2, v 14, tjockis!

Tuna park.

Idag åkte jag och syster Maria på en roadtrip till Eskilstuna, tadaa! Ingen av oss hittar dit, första gången båda åkte dit utan någon som hittar, haha. Jag körde på vägen dit, gick huuuur bra som helst, vi kom rätt direkt. Men när smarthuvudet Maria skulle köra (hem alltså) så körde vi fel! haha! Och vi hade ingen aning om vart vi var, tills vi kom fram i kungsör, så det var bara att vända (eftersom vi inte heller hittar hem därifrån). TIllslut kom vi rätt!

Jag hittade riktiga fynd där borta i alla fall. Handlade kläder för 228 kr, skulle egentligen kostat runt 750! Helt galet! Sen köpte jag solglajjer också, för 50 kr, som skulle kostat 598 kr, HELT galet!

Nu ska jag nog lägga mig på soffan och tjocka.

Love is all around the world.




Jag saknar min mamma.


Oh, barnvagnar!

Idag var jag och älsklingen in till stan en sväng, bla IKEA och Barnens Hus och smygkörde barnvagnar! Tidigt, jag vet. men det var så otroligt roligt :D Det är Rickards syster som har fört över lite av hennes barnvagnsgalenhet till mig...

Ska också köpa en sån här: www.sovgunga.se , pga vårt trånga utrymme hemma... och så var det söt!
Gäller att planera i tid, haha, det är ju inte ett halvår kvar, neeejdååå. Hoppas för sjutton att tiden går fort! =/

Ska dock inte köpa något förns efter ultraljudet, så smarta är vi.

Nu kollar Rickard på f*cking tråk prison break.. UH! Fattar inte hur han kan sitta och kolla på det hela tiden -_-
Fast jag har iofs fått kolla på några avsnitt av LA ink, roligt.

Senare ska jag göra frukt-smoothie, hade jag tänkt!

33 dagar kvar tills UL, hjälp!

Måste fixa bloggen också, den är så otroligt tråkig och ful. Hmpf.

Dagen

Idag har vi städat, storstädat! Så skönt när det är gjort. Dock blir det lika stökigt nästan på en gång igen... Bara fiskarna vi ska göra rent åt nu =)
Lite senare gick jag ut och gick en sväng, det var kallt men behövligt. Fast jag orkade inte släpa på kameran... Det var synd, of course, för som vanligt hittade jag trettontusen saker jag ville fota. Blir kanske en sväng imorgon också, med kameran!
Och så har jag tappat bort dagarna.. Vet knappt vilken dag det är, någon dag!


                                                                                               
 

hu!

Idag har jag och Rickard varit hos doktorn, pga hans epilepsi, vi kom fram till att han ska höja sin medicin, pga dagliga anfall/frånvaroattacker, och att han ska få åka till Uppsala för att bli kollad, då blir han (antar jag) inlagd i 3-4 dagar för att de ska se om dom hittar roten till det onda, och se om dom kan operera bort det.
Alltså, operera i min älsklings hjärna. Blir nervös bara jag tänker på det... hu!
Måtte det gå bra.
Skulle få en lapp hem denna månad, där det står när han får tid i Uppsala.

6 jan,

Om nitton dagar fyller jag 20.
Mamma, jag har kommit på vad jag önskar mig! En trägaffel, jag har ingen sån!

Idag gick jag in i v. 13 också! :) En vecka kvar sen går jag in i andra trimestern! woo!

5 jan,

Om 5 veckor och 3 dagar ska jag på rutin UL. den 12 februari! =)

4 jan,

Denna helg har varit... booooring. Har inte gjort NÅGONTING!

I fredags träffade vi Rickards bror i v-ås, det är allt vi har gjort! Helt sjukt. Och nu är jag trött!

Nu tittar vi på någon usel film.

Imorgon ska jag till mvc och boka UL-tid, wihooooo!!!! Längtar längtar längtar!





Resa...?

Vi ska ut och resa! Helst vill jag åka i slutet av februari, eller i mars. Har ingen aning om vart vi ska åka, och det får inte kosta mer än 10.000 (flyg+boende) för 2 personer. Vi skulle kunna åka till Portugal och då ha boendet fixat, men det är KALLT där i mars, alltså får vi åka någon annanstans. Och så vill jag inte att det ska vara allt för långt dit :P Och så ska stränderna vara vita och havet turkost. Jag har mycket krav märker jag, haha.

Någon som har något tips? Det står helt stilla i min hjärna.

2 jan,

slapp- och ta det lugnt-dag idag. Är så himla slö och trött, i hela kroppen! Får dåligt samvete för att jag är tjurig hela tiden och inte har något tålamod...

Nu är magen inte lika svullen längre, skönt att inte känna sig som en fettbobba! Längtar efter den riktiga magen! :)

På måndag ska jag till mvc och boka UL-tid, yeeeees! Fan va jag längtar.

Ikväll blire nog fläskfilé och bakad potatis, yummie.






Hittade lite pics på Filippa från februari! =)


1 jan.

2oo9

Det var trevligt igår! God mat, trevliga människor och raketer. Första raketen, dock inte våran, utan grannens som vi gick till, slog i marken, åt rätt håll som tur var, alltså, inte på oss =)
Och jag orkar vara vaken till tolvslaget!

Idag ska vi till Anu och Henke och fika, skönt att komma ut lite.



RSS 2.0