Balkongen.

Igår gjorde vi rent ordentligt på balkongen, riktigt nice blev det. Fast.. krukan ska inte stå på bordet...


Mosters monster.



Systeryster och blivande moster har gjort!

v. 32






Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

huvva!

http://vlt.se/nyheter/hallstasura/1.464543

läskigt?

Pain.

Idag vet jag inte vad bebisen håller på med, sparkar och bökar så att det gör ont! Trycker lite på revbenen, sparkar lite på höftbenen och trycker ut sina kroppsdelar så att det känns som att huden ska spricka. Leker lite med mina lungor gör h'n också, tar all luft ifrån mig.

Halsbrännan bli bara värre och värre, köpte några andra tabletter igår som smakar apa och inte hjälpte ett dugg.. Springer upp och dricker mjölk en gång i timmen på natten, det verkar vara det enda som hjälper... en stund.

9 veckor kvar, idag.

Blomma



När det är sånt här dåligt väder ute får jag väl slå till med en blom-bild!

Knäppt!

Inlägget som är under detta inlägg publicerade jag 30 mars, men det har hamnat högst upp nu? Konstigt..

Imorgon ska jag hämta tapet som vi ska ha i v-rummet, tjoho!


Och får väl se hur det blir med ullared nästa vecka, om det bara blir jag och maria som ska åka eller om vi hittar någon mer som vill följa med, drygt när det inte blir som man har planerat i alla fall... jag trodde det var bestämt men där ser man hur fort det kan ändra sig....

dryg-dag!

Usch, jag har varit på sånt dåligt humör idag, eller jag blev på dåligt humör på jobbet. Jag är så trött på det där jobbet nu, nu vill jag göra något annat! Skönt att det bara är den här veckan kvar i alla fall.

Igår när jag stog och målade här hemma såg jag en hund som var helt själv inne på gården utanför vårat hus

Jenny.

Nu måste jag sätta igång med bilderna som jag tog på Jenny för flera veckor sedan!


God morgon.

Vädret är fint, det var det igår med! Igår var vi en sväng in till stan, gick på IKEA och handlade lite skit, sen åkte vi och köpte fix så vi kan bli klara med väggen, det är nämligen ett stort hål i väggen just nu.
Sen åkte vi en sväng till Veronica och Filippa och kollade in i deras snygga halvfärdiga kök!
Kom hem och åkte till färgaffärn och beställde tapeter, wiho, dom kommer imorgon! Åkte sen hem och bakade marshmallows-muffins.

Idag har vi planerat att göra klart väggen så att det bara är tapetsera kvar, får väl se hur det går med den planeringen.

Just ja! Jag ska åka till Ullared också! Snart! Med Maria, Jenny och Jennys syster Jessica. Ska bli riktigt roligt.

v. 31


Bättre bild kommer någon annan dag!

v. 31

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan. Vikt 1 800 gram.

 

Om barnet får min hår-gen har h'n väl en halvmeter långt hår vid det här laget ;)


Utedag

Igår hade vi en heldag ute! Först var vi vid soptippsbacken och spelade brännboll med en massa människor, sen åkte vi hem till Henke och Jenny och spelade boule! Trötta som vi var åkte vi hem vid halv 10 och la oss i sängen och moffa godis! Somnade ganska fort efter det också.
Idag är det dåligt väder, kommer väl antagligen att bli regn så vi ska bara vara inne och försöka göra klart v-rummet.

Listus.

Sova:
Spjälsäng
Madrass
Lakan
Täcke
Kudde
Spjälsängsskydd
Påslakan och örngott
Mobil


Vagn/promenad:
Barnvagn, bara hämta kvar!
Skötväska
Regnskydd
Täcke
Kudde
Lakan
Örngott
Åkpåse
Fårskinnsfäll
Filtar


Omvårdnad:
Skötbord
Skötbädd
Blöjor
Tvättlappar frotté
Salva Inotyol, Idomin
Termometer rektal
Tvättcream
Nagelsax trubbig
Nagelfil
Näsfrida
Badcape
Badbalja
Badolja
Blöjhink
Tops
Puder


Matning:
Nappflaskor
Flaskställ
Flaskborste
Ersättning
Bröstpump


Mamma:
Bindor
Amningsbh
Amningsinlägg
Bröstvårtskräm


Kläder
Pyjamasar
Byxor storlek teeny tiny nyfödd
Långärmade tröjor storlek lite större
Strumpor
Lite uppdaterade bodys (lång och kortärmat) med knyt i sidan

 

Övrigt:
Filtar
Babysitter
Babygym
Plastad frotté
Bilbarnstol
Bärsjal


Hemma igen.

Nu är vi hemma, jag är trött och orkar inte blogga, kommer bilder och mer text sen för den som är intresserad!

Grått.

Idag är det grått ute och vi har inte varit ute någonting. Förutom prommisar med hunden då. Orkade verkligen inte åka in till stan idag så jag har legat och sovit i 3 timmar istället. Känns i kroppen att jag gick mycket igår! Mamma mia.

shöpping

Idag gick jag upp tidigt för att åka in till stan och träffa Adina, en gammal (också gravid) familjelivs-kompis! Jag hade det kul och hon var väldigt trevlig. Hon visade mig runt i stan i 5 timmar! Jag förstår inte hur jag orkade! Men en del shopping blev det, både till mig och bebisen.

IKEA.

Idag har jag och Rickard varit på IKEA, stort som fan var det, men det slog inte heron city. Vi vankade, eller rickard gick och jag vankade, runt där i någon timme, gick sedan och åt, vankade runt någon timme till och slutade vid kassan med 3 par anti-halk strumpor och ett 50-pack fina servetter! Jättefint väder har det varit också och jag tycker det är spännande med en ny stad, även fast jag är lite feg och inte vill åka/gå vilse.

Vi planerar i alla fall att åka till Liseberg på söndag, inte för att vi hade tänkt åka karuseller, men ändå.. Nu är bara frågan om hur långt det är dit och om man måste åka buss i 35 minuter och sen byta till spårvagn...?

slö och slappdag.

Idag är en slö och slappdag, det har regnat och haft sig nästan hela dagen, fram tills nu, nu skiner solen och det är varmt ute. Så det fick bli en sen långprommis med patsy, skönare att gå i sol än att gå i regn. Hon ville inte heller vara ute när det regnade, var bara ut på gräsmattan sen in igen. Och så tror jag att hon har varit lite uttråkad för hon har velat busa hela tiden! Ja...

Det blir nog IKEA imorgon, i alla fall en kortis. Min rygg och mina höfter  vill inte riktigt vara med och jag glömde foglossningsbältet hemma, fast det är skönt att jag har mått så bra som jag gjort, finns ju dom som har det mycket värre, så det är jag glad över! När jag klagar känns det som att jag klagar lite i onödan, det blir ju inte direkt bättre av det.

Well well, ikväll blir det tacos med choklad till efterätt! Jippie!

stan+värme

Idag åkte vi ner en sväng till stan, åkte buss och det gick hur bra som helst. Hoppade av vis centralstation och undrade vilket håll vi skulle gå. Gick åt ett håll, som verkade vara det rätta? Inte vet jag, göteborg är ju hur stort som helst! Vi hade säkert kunnat gå åt alla håll och att alla håll skulle vara dom rätta. Vi kom i alla fall till en sjujävla stort köpcentrum, typ... nordstan... kanske det hette? Gick runt där inne ett tag, jag köpte inte ett skit, blir lite anti-shopping när det är så mycket folk. Kom ut och kom till den där statyn, en häst med en människa på. Varmt var det också! Skönt, fast jag hade nog kunnat skippat tjocktröja+jacka, kunde nog ha lämnat jackan hemma... Men man vet ju aldrig, igår blåste det ju storm.
Vi var i alla fall i stan i ungefär 1½ timme, inte så länge, men vi åkte mest ner för att bekanta oss lite med allt. Ska åka ner någon annan dag och då blir det nog längre. Då tar vi nog med hunden också, tycker det är jobbigt att behöva lämna henne själv, hon blir ju helt själv, hon brukar ju ha 2 andra hundar annars när Kenneth jobbar och sådant.

Sen ska vi åka till IKEA också! Eller.. jag har bestämt att vi ska åka till IKEA, men rickard blev inte SÅ deppig när jag sa att jag ville dit i alla fall, hehe. Tar bara 8 minuter med samma buss som går till stan, plus att det fanns lite andra affärer där också. Bäckebol köpcentra hette det... tror jag? Ja.. dit ska vi åka i alla fall, med 43:ans buss!

Juni.

Just ja, den 2:a juni klockan 10 är det ultraljud som gäller! Och om 11 veckor hoppas jag att jag har en liten bebis som kanske ska heta Junie? Eller Theo? Eller Alice? Eller Mio?  Det visar sig!

Spyor.

Igår åkte vi och igår kom vi fram till Göteborg, hade på mig mina sea-bands hela vägen och spydde inte en enda gång, halleluja! Det tog ju i alla fall ungefär 5 timmar... eller något sådant. Fast när vi skulle åka och lämna hund och bil så spydde jag upp tarmarna på småvägarna... Såklart.. Det känns som att jag är liten igen! Suck! Och just därför vågar jag inte riktigt åka runt med spårvagn och buss i hela göteborg.
Idag hade vi en hemma dag och lärde känna kvarteret lite bättre. Bara det här kvarteret där han bor är ju större än Hallsta! Tur att jag har med mig Rickard annars hade jag gått vilse för längesedan med det lokalsinnet jag har.
Imorgon ska vi i alla fall ta en tur till stan, tar 22 minuter med buss, och så får vi väl se hur länge vi är där inne, det är tur att vi ska vara här i några dagar i alla fall så vi hinner bekanta oss lite bättre med staden!

Imorse vaknade jag 05.45 av att Patsy bökade runt i sin korg, var helt klarvaken på en gång så det var bara att gå upp och titta på tv´n. Patsy somnade i soffan och Rickard gick inte upp förens klockan slog 9! Han som annars brukar gå upp typ 7, hehe.

Jättefin lägenhet vi får bo i också, värsta lyxen med badkar (!), tvättmaskin och tumlare, diskmaskin, elektrisk soffa som man kan lägga ner ryggstödet/få upp fotpall plus 170 kanaler på tvn! Härligt härligt. Fast vi ska väl i alla fall försöka att vara ute mer än vad vi sitter vid tvn, om vädret tillåter vill säga!

Anonyma.

Ni, anonyma, jag vet att det är sex tår, det är för att jag är så jävla kass på att räkna! Närå, jag såg det när den foten var klar och inte i helvetet orkar jag göra om allt bara för att ungen har lite speciella fötter.

Stå för vilka ni är istället för att vara anonyma, det är tråkigt med anonyma kommentarer!

Vinkeln.

Det här är det jag ser, dag ut och dag in:


Tyg-färg.

Detta har jag målat med mina tygfärger:








Göteborg!

Just ja, vi ska åka till Göteborg på söndag också, och stanna där i en vecka + några dagar! Vi ska vara hund/lägenhetsvakt och det ska bli riktigt roligt att få uppleva Göteborg med min älskling. Han har aldrig varit där och jag hittar lika lite som han så vi får se hur det går! Det är faktiskt väldigt olikt mig att göra såna här saker.. Jag blir så nervös när jag ska till ställen jag inte hittar i men det ska nog ordna sig. Ska bli roligt att jag och Rickard ska göra någonting helt själva också, innan bebisen kommer!

Full rulle!

Idag var det sista gången med föräldrargruppen, trist, men sant! Vi bjöd på fusk-fika, dvs fika från affären, men jag hade inte tid att baka..

Idag har jag också varit och lämnat in bilen på lagning, ska hämtas imorgon! Sen har jag också vart till v-ås med maritha för att skjutsa hem deras "gamla" bil, medans hon körde hem deras nya!

Imorgon
- 08.00 Hämta bil
- 10.00 VC, Rickard ska ta blodprov, får inte ta sin medicin på morgonen så jag lämnar han inte ur siktet. Får se hur många anfall han kommer att få då...
- 11.00 Arbetsförmedlingen på möte, får se hur mycket nyttigt som sägs där.
- 13.30 ska jag till MVC, jippe, vi ska bla boka möte för kommande UL!

Mellan möter på arbetsförmedlingen och MVC tänkte vi åka till Farmor som fyller år, om inte det hinns med så får vi ta det efter mvc. Sen så ska jag försöka hinna med att hälsa på Stina, Jimmy och Dante också, och titta på deras nya hus!

Tyg.

Dom här tygerna köpte jag på IKEA, 25 kr metern. Plus ett svart och ett vitt tyg, så nu ska jag sy! Och på det vita tyget tänkte jag måla figurer med mina nya tygfärger.



Köpte också spjälsängskuddar för en billig peng samt ett madrass-skydd till spjälisen!

smakprov.



Idag har jag och Jenny fotat (jag hoppas hon inte blir arg för jag la ut den här bilden utan hennes tillåtelse!), sen åkte vi in till stan, först IKEA och shoppade en massa och sen for vi vidare till bauhaus och köpte wall cover så nu kan vi börja tapetsera väggarna, äntligen!

Var riktigt roligt att träffa Jenny idag, var så längesedan det bara var "hon och jag".

v. 28



Ja, man ser lite av den nymålade tröjan, men jag blev inte nöjd med färgerna, så jag ska försöka fixa till den, så ni får nog se den sen!

Brasa och fyrverkerier.

Det blev en tripp till skantzen igår i alla fall, brasa+fyrverkerier+kyla. Gick därifrån vid tiotiden, hämtade bilen och åkte hem. När jag kom hem var jag som en isbit och ställde mig i duschen, såååå skönt!

Idag har jag målat min bebiströja med mina nya tygfärger! bild kommer sen!

RSS 2.0