nervös!

Hej igen.

Jag har en obehaglig känsla i bröstet och känner mig nervös i magen och jag har ingen aning om varför? Sitter och tynkar pannan och det är inte ens en positiv nervös-känsla jag har...
Undra vad som kommer att hända...

Nattsvart.

Idag kom evelina förbi, vi åt lunch och snackade en massa skit! Kommer sova gott inatt ;)

Dagen började med att vi fick sova till halv 10! Junie sov när jag klev upp men vaknade när jag började skramla i köket. Var nog skönt för henne att få sova ut eftersom hon varit lite smårasslig. Sen har hon sovit ungefär halva dagen efter det också.  Nu ligger hon och flirtar med mig i soffan.

Jag var varken ute och gick igår eller idag. Har lite ångest faktiskt! Ville gå ut och gå nu, men Rickard har somnat och jag vill inte, eller rättare sagt, vågar inte gå ut och gå nu när det är mörkt själv! Men imorgon blir det andra bullar!

köket!

När vi kom hem idag tog jag mig i kragen och gjorde rent i köket, vi hade ju bestämt att diska efter oss varje gång nu. Det höll i flera dagar faktiskt. Men nu har jag gjort riktigt fint igen, och nu tror jag faktiskt det kommer hålla längre!


Före


Efter

 

Måste säga att Cillit Bang (och smutsen är väck!), fungerar väldigt bra i vårat kök! Spisen blir så ren och smutsen försvinner faktiskt nästan på en gång! Jätte skönt.

 

 


Dagen.

Idag har vi varit på babysim, andra gången för oss och junie gillade det mer denna gång!
Direkt efter åkte vi hem till pappa och åt köttgryta, så underbart gott! Måste ta mig tid till att lära mig göra det.
Firade brorsan lite också, han fyllde år i torsdags! Av mig och Rickard och Maria och Jimmy fick han en ölkorg men olika ölsorter, ölkorv, choklad och muffins! Perfekt!
Vi tittade okså på filmen från dopet och fy fan så jag ser ut måste jag bara säga. Jag är så glad att jag har börjat träna och lite så där nu. Eller vad man ska säga. Jag brukar inte bry mig mycket, men nu tycker jag fan att jag inte ser nå bra ut, fast det värsta är väl att jag inte har mått så bra, med konditionen och dålig hy och så. Men nu får det vara ett slut med det!

Första advent är det ju också, ja! Satte upp mn ny-inköpta ljusstake i v-rums fönstret igår, idag satte jag upp stjärna i köket och imorgon blir det nya gardiner och en ljusstake i sovrummet! Ska se om jag kan införskaffa lite små gulliga tomtar också. Tips på vart man kan köpa det?


stolt!

Jag måste säga att jag är riktigt stolt över mig själv, en väldigt skön känsla! Jag har varit ute och promenerat minst en timme varje dag och hoppat runt 500 hopp med hopprep varje dag sedan i måndags! Mindre godis och socker och nu siktar jag på nedåt! Jag är riktigt pepp. Idag gick jag 2 varv runt skantzsjön, inte samtidigt, men ändå. Och har hoppat 550 hopp, men jag tar bara en paus nu, så mer hopp blir det!

Hejhej!

roadtrip till vischan!

Idag åkte jag och Madde hem till Mickis och Sebbe, dom har flyttat till hus ute på vischan! Jättemysigt var det!



Lily.


Vi klädde ut våra barn till tomtar! Här är Loke :)


Junie, mössan passar otroligt bra med bodyn, rosa och nerdreglad ;)


Söt-Lily!


Mer bilder kommer nog HÄR, enjoy!





alltså...

hur snyggt är det med genomskinliga kläder egentligen?

what a day!

Idag har jag och madde varit ute och gått i närmare 2 timmar! Skönt var det.
Jag har bytt från liggdel till sittdel+åkpåse till Junie nu. Hon verkar gilla det.  Hon har sådana humörsvägningar nu för tiden, den lilla damen! Ena stunden tjuter hon av ilska, andra är hoppar hon av glädje och den tredje gråter hon och jag har ingen aning om vad som är felet. Tanden verkar ha stannat, jag vet inte om dom växer i "perioder"? Den har inte kommit upp än i alla fall, och jag känner ingenting.

Nu ska jag hoppa lite mer hopprep! Tjolens!

Regn.

Idag var jag och Rickard ute och gick i regnet. Junie låg som vanligt och sussade i vagnen. Det är så skönt att vara ute och gå när det är lite halvkasst väder, nästan inga människor ute och allt är lugnt.
Kom hem och åt köttbullar och makaroner, något som vi inte ätit på länge!

Senare gick jag till f-kassan och ändrade min föräldrarpeng, från 5 dagar i veckan till 3½ dag i veckan. Mindre pengar men mer sparade dagar! Dessutom har jag fått mer pengar än vad vi kan klara oss på (tror jag), jag gör bara av med pengarna på massa skit när jag får mycket så det är lika bra att spara dagarna! Vi får väl se om några månader om vi behöver dom extra tusen som går bort nu eller om vi klarar oss bra. Det visar sig!

När jag kom hem la vi oss på soffan och jag sov i tre timmar! Skönt! Väcktes av telefon och det var väl lika bra för då var klockan sju.

Nu ska jag fixa lite i köket, sen väntar duschen och sen sängen!

Aj,aj,aj!

Jag ska börja med att klaga lite. Jag har sån förbaskad träningsverk i benen märkte jag nu när jag hoppade hopprep! Alltså, det gör förbaskat ont! Så idag ska jag stretcha ordentligt, annars kommer jag väl inte kunna gå imorgon. Känner i magen också, men det är bara en skööön känsla! Jag känner mig så duktig ^___^


På förmiddagen var jag och Madde ute och gick runt skantzen. Skönt var det! Imorgon vet jag inte vad som händer, en promenad i alla fall. Skulle gå till öppna förskolan men struntar i det nu i smitto-tider.

fan..

Jag har hoppas hopprep nu, börjar idag. Innan jag blev gravid hoppade jag varje dag och gjorde situps. Och jag märker hur kaaaaass min kondis är nu! Jag har bestämt att jag ska vara smal och snygg tills junie fyller år! Så, om ett halvår ska jag ha gått ner allt jag vill gå ner! Punkt!




wish me luck...

Dopet x2

Fick finfina bilder av STINA idag, foto av henne, redigering av mig :)
Tack, Stina!











Tårtor och cupcakes av Maria!


Det var två som fann varandra i alla fall!


Tack igen, Stina! :)

Måndag

Dagen började med att vi gick upp klockan 6, eller Junie vaknade, jag försökte få henne att somna om men det gick inte så hon jag tog henne på en höft och gick upp och gjorde mat, halvdöd. Matade henne i sängen, hon ville inte somna om så jag la henne i sin säng där hon pratade lite och till slut måste ha somnat. Fick sova tills klockan var 10 och det var så skönt! Igårkväll höll hon på att böka, antagligen för att det var för mycket intryck under dagen, plus för lite sömn. Så hon somnade vid 18 och vaknade vid 22.30 och ville inte somna om. Försökte med allt, och tillslut gick det!

Idag i alla fall, gick vi ut och gick med Madde och Lily, första rundan runt skantzen på länge. Efter det kom Stina och Dante förbi :)

Bästisar!

 

 

Kommer lite bilder som stina tog på dopet också! :)


Dopet i bilder.

Jag har tagit mig ork till att fixa bilder och så där nu så här kommer det:


Dagen började lugnt, vi fick sova enda tills klockan var åtta. Gick upp, tog det lugnt och vips så var klockan 10! Då började jag stressa, duscha, ta fram grejer, kläder, kläder till Junie, mata Junie, få henne att sova lite och vips så var klockan elva och mamma, kent och eve kom. Körde in allt i bilen, åkte med grejerna till kyrkan, jag gick med Junie så hon fick sova lite. Plocka, plocka, plocka, greja, greja, greja.
Följde med Eve till krykan för hon skulle öva med musikern, fick bråttom och skyndademig till tågstation där jag mötte upp Karin och sen var det dags för dop! Junie var grinig innan och fick sova hos mig i kanske 10 minuter innan och det gjorde visst mycket för hon sa inte ett knyst (bara lite gäspningar) under hela dopet.
Efteråt blev det fika och paketöppning. Paketöppningen tog huuuur lång tid som helst men vi fick dom bästa presenterna! Hur bra som helst! Bla fick Junie några halsband + ett armband, en lära-gå-vagn, samlar-sked, nappburken (som jag har velat ha i en evighet), en massa bra böcker, med både sånger och sagor, grejer så man kan göra egna hand/fot-avtryck och handdockor!
Handdockorna tycker jag nog är roligare än vad Junie tycker, jag har suttit och lekt med dom halva kvällen, haha!
Strax efter det började folket gå och vi städade. Sen blev det hem och vi har knappt rört påsarna med alla saker, är för trött! Men det blir kul imorgon när vi ska gå igenom allt!
Jag hade en jätte trevlig dag, jag blev glatt överraskad att det var så mycket folk som ville komma just till oss! Tack så mycket, vänner och familj, för att ni gjorde dagen så stor för oss! Puss på er.












Lillasyster Evelina sjöng som en bro över mörka vatten av Helen Sjöholm,
min moster satt och grinade som en tok. Svårt var det att hålla tillbaka tårarna!










Det här är typ första gången min bror håller i Junie, och han lämnade bort henne
lika fort som han fick henne, feg som han är!


Maria blev fadder!





Det var det. Synd bara att jag glömde ta kort på hälften av människorna som var där.
Jag var lite upptagen med annat.

dop

Idag var det dop, jag är trött som en gnu och lite bilder och shit kommer sen!

snart så.

Jag fick sova till 8! Helt otroligt. Hon sov alltså 14 timmar inatt och var glad som vanligt när hon vaknade. Nu ligger hon i soffan och blåser bubblor. Nu är det bara tim-nedräkning tills dopet äger rum!

Nehej.

Nu kan jag ju inte gå och sova. Jag kom på stephen lynch, som pontus presenterade mig för ett par år sedan. Som jag inte har lyssnat på sedan dess. Så nu sitter jag och garvar.
Ja, jag vet inte. Jag lyssnar på spotify, så... videon är väl kanske inte så bra. Men lyssna på låten.


Vad gör jag?!

Varför är jag uppe nu? Jag måste ju sova ut tills imorgon. Junie somnade klockan 18 idag. Och sover för natten. alltså kommer hon vakna ungefär mellan 6-7 imorgonbitti. Men jag ska väl inte klaga, jag fick sova till nio imorse och jag får väl skylla mig själv för att jag inte går och lägger mig.
MEN jag kom på för bara ett tag sen att jag skulle fixa bilderna och lägga in dom. Och det är lika bra att jag gör det när jag är på hugget, annars blir det inte av!

Och så ska jag berätta en till anledning till varför jag inte går till sängs. Jag har fastnat för facebook-spel. Jävla skitspel. Laga mat åt andra människor på Café World, mata fiskarna på Happy Aquarium och mata hönorna och skörda grönsakerna på Country Story.


Skämmigt.

Kinesen

Det här är Junie när hon ler som en kines.


Det här är Junie när hon spexar för kameran.


Och här valde hon att vara normal..



sötunge.

Kalajs.


Idag var vi på kalas hos nakenfisen Jesse som fyllt 1 år! Det var trevligt och så fick vi gott fika! Jesse, Dante och Joline härjade, Junie sov, grinade och skrattade. Lite. Var skönt i alla fall att komma ut och träffa lite folk!



Hum.

Har inte så stor lust att blogga just nu. Har inte ens så stor lust att fota! Men idag ser det ut att bli lite finare väder så det känns lite bättre i alla fall. Kanske blir ett par bilder!
Igår var Maria här hela kvällen, vi åt tacos, chokladfondue och tittade på idol. Jag åt alldeles för mycket.

imorgon är det dooooop! ....och jag har inte ens kollat vad jag ska ha för kläder på mig...

Junie ligger just nu och pratar med skuggorna på väggen.

det blir bättre!

Jag mår mycket bättre nu! Hade väldigt ont i halsen igår morse, men det var bara "morgon-on-i-halsen", det gick alltså över under förmiddagen. Imorse hade jag inte ont alls! Halleluja! Det blev nog bra efter en vitlöks-köttfärssås igår och lite sova på soffan.
Idag ska jag försöka hålla mig inne så mycket som möjligt, men jag skulle behöva gå till en affär och köpa lite grejer till dopet, men det kan jag lika gärna göra imorgon. Ska försöka städa här hemma också, vart ett tag sen det dammsugdes nu.

bild.

Längesen det kopm upp någon bild nu, men i det här tråkiga regnvädret har jag ingen lust att fota någonting faktiskt, så kameran har fått ligga ett tag!




Har fått låna en hoppgunga av Stina!

silent library

Igårkväll tittade jag på "silent library" på tv. Vad är det för ett sjukt program?! Vem kommer på något liknande?! Det är ju bara till för att folk ska göra illa sig, men man får inte säga något. Och vem ställer upp i något sådant? Skämmigt. Igår var det med några fjantiga muskelknuttar, satt där utan tröja och spände musklerna. Varför?
Men det värsta, tycker jag, är att dom har med djur. Igår hade dom med en råtta och en ål, råttan skulle dom "mula" i ens ansikte, alltså, trycka råttan mot människan för att sedan slänga tillbaka råttan i burken och sätta på locket. Ålen la dom i en annans ansikte och kastade sen vattnet på människan. Ålens vatten! Jag blir så arg, det är en sak att dom gör illa sig själva, det skiter jag fullständigt i, men djuren kan dom väl låta vara?!



bild tagen från kanal5play.se

mobil

Idag var jag och maria in till stan, junie var såklart också med. Åkte till IKEA, fikade där och gick sen och kikade i lite affärer. Åkte till elgiganten där jag hämtade min mobil! Det har ju bara tagit en månad, hmpf! Åkte sen till willys och handlade lite mat sen hem i regnvädret.

Får väl se hur länge mobilen håller denna gång!

bilen.

Fick veta igår att vi inte behöver betala 17 000, det gick igenom på försäkringsbolaget så vi behöver 'bara' betala 3900, vilken lättnad! :)


Halsen kändes skit imorse, huvudet likaså, men efter lite huvud- och halstabletter känns det mycket bättre så senare blir det en sväng till stan med maria!



5 dagar kvar.

måndag.

Dagen har spenderats hemma. Förutom en tripp till samhället för att hämta vatten och handla lite skit.
Idag har jag ont i halsen och är allmänt seg i kroppen, men det får gå över snart för imorgon ska jag och maria åka till stan och handla lite mer skit! Ska berätta att jag har fått en sjuhelvetes mensvärk efter junie föddes också.
Faster kom förbi en sväng också.

Ja. det är väl i stort sett allt som har hänt idag.

babysim!

Idag var det första babysimmet! Det var mysigt. I början var Junie lite rädd, eller snarare ovan, och drog efter andan och armreflexen slogs ut ett par gånger. Men efter ett tag vart det bra och hon simmade och flaxade! Längtar tills nästa gång som blir om två veckor eftersom det är dop nästa söndag! En vecka kvar! Nu blir det dag-nedräkning.

Igår var jag och Maria förbi Evelinas uställning hon hade vid westerqwarn, jätte duktig är hon! kika HÄR!
Senare kom mamma och kent förbi och fikade också, maria var här större delen av dagen också. Klippte mig gjorde hon också, maria alltså, så nu är det snyggt, mitt hår!

Bilder kommer senare...

Ha, där fick du, dagen!

Jag har inte haft otur idag! Jag har faktiskt haft en riktigt bra dag!
Tog en lååång seg förmiddag, gjorde ingenting speciellt, Veronica kom förbi en sväng för att sedan åka till stan med Rickard. Jag och Junie segade oss ända tills vi skulle gå till Stina och Dante. Där hade vi det trevligt och slappt. Det är så otroligt skönt att umgås med Stinus, man behöver liksom inte leva upp till något, det är bara vara som man är och bara ta det chill. Härliga bullar med andra ord.

Nu tittar vi på idol, junie sover sedan en timme tillbaka och jag tänkte ta mig i kragen och rita lite!

Morgon.

Junie och jag gick upp vid 7, hon gnällde bara några gånger inatt, var skönt att få sova!
Idag ska jag gå och handla toapapper. Och så ska jag nog baka en liten kaka.

denna vecka = fel.

Allt har gått fel den här veckan. Det enda som har varit bra var bion tror jag.
Bara idag har jag hällt ut en skål med kokta morötter på golvet, fått veta skiten med bilen och haft i bakpulver istället för vaniljsocker i negerbollssmeten. Vad kommer härnäst? Jag ramlar och bryter ett ben? Jag ramlar och bryter 2 ben?

dagen.

Idag har jag gjort mat till junie, palsernacka, ärtor och majs för hela slanten! Eller inte riktigt hela slanten, gick till affären och köpte mer palsternacka och morötter också, så lite till ska jag göra! Jag tänkte också baka negerbollar idag, fan va gott!

Jag tror att Junie börjar få en tand. Skymtar något och hon har varit grinig i ett par dagar nu, skriker som hon aldrig skrikit förr, dreglar och tuggar så fort hon kommer åt något. Och så suger hon, alltså hon suger som att hon suger på en napp fast hon inte har någon i munnen. Ingen feber dock och jag hoppas hon inte får någon! Spännande med tänder. Just nu är hon road av tv'n, därför har jag några sekunder till att sitta här, får väl se hur länge till det varar.

Fick veta hur mycket det kommer att kosta för att laga skitväxellådan på bilen också... 17 jävla tusen! HOPPAS hoppas hoppppppaaas det går på försäkringen! Kul så här lagom till jul!

"this is it"

Jag och maria har nyss varit på "Michael Jackson's this is it". Sagabion fungerar i brist på annat, men jag önskar att det var bättre ljud. Och mindre irriterande människor. Prassel prassel och spark spark på sätet.
Filmen var i alla fall bra, tycker jag! Precis en film i min smak, så den kommer nog gå om och om igen här hemma när den väl kommer ut på dvd, då ska jag köpa den! Helt otroliga dansare, alltså, HELT OTROLIGA! Och m.j var ju inte så dålig han heller kan jag tala om. Helt sjukt vad pigg han var för att vara 50 år! Skulle man aldrig kunna tro.

Den var helt klart värd dom 60 kronorna jag la ut och jag ångrar absolut inte att jag missade en del av desperate housewives för det här, hähä!

Imorgon blir det babysång på morgonen, efter det möte med prästen, sen har jag ingenting inlagt på listan! :)

akuten.

Rickard mår bra, 5 stygn på hakan blev det efter ett fall i betong-golvet! Åkte in för jag tänkte att han kanske behöver lite sällskap av sin käresta, när jag nästan var framme ringde han och sa att han fick gå, så när jag kom hade han precis kommit ut! Skönt att vi inte behövde sitta halva natten. min lilla älskling!
Men skit kommer jag väl få ta ett tag framöver för att man inte kan tänka på allt och alla jämt!


Junie har inte somnat än, hon är övertrött.

åh.....

Fick nyss ett samtal och fick veta att rickard ligger på akuten med islagen haka.... Vilken otrolig lyckad dag det har varit...
Det enda som har varit bra är att junie sov till 9 och att jag har haft bra sällskap av stina och madde!

  • Junie har varit skrikig och gnällig sedan lunch.
  • Rickard slutade med praktiken.
  • Det var otroligt kallt ute.
  • Sprang runt coop i en halvtimme bara för att inte hitta pitabröd.
  • Rickard hade stängt av sin telefon.
  • Elgiganten strulade.
  • Rickard hamna på akuten.
  • Vi har ingen bil och ingen som kan ta hand om junie.
  • Jag är trött och hungrig.
Så nu är det bara att vänta på samtal från Maritha som skulle åka till rickard och kolla vad som händer eftersom inte jag kan åka dit.

jag blir TOKIG!!!!!

Jag har precis ringt till elgiganten eftersom jag skulle fått pengarna tillbaka för min telefon för en vecka sedan, ingenting har hänt än. Ringer dit, får vänta en evighet, kommer fram, säger det jag vill ha sagt, han säger åt mig att vänta, får lyssna på cpskit-musiken igen för att sedan bli FRÅNKOPPLAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! så irriterande!!!! så nu sitter jag i kö igen och lyssnar på skitmusiken!!!!!!!!!!!!!! fan.


uppdat.
Fick nu efter 11 minuter prata med någon tjurkärring. Reklamationen hade inte gått igenom, telefonen är på lagning och jag har inte fått höra ett skit om någonting. Bara vänta på att jag ska få tillbaka den där cp-telefonen nu då. Fan va arg jag är.

m.j



michael jackson - this is it

Det är allt jag behöver säga. På tisdag blir det nog till att gå och se på filmen på saga, även om jag måste gå själv!

family


Idag kom Junies farmor och kusin på besök!




akvarium.

 

Junie har upptäckt att vi har ett akvarium.

 


pics

NU håller jag på att ladda upp bilder från kameran, som har legat där i... en vecka? Har varken haft tid eller lust att göra någonting, men nu kommer dom!

Så håll utkik dom närmsta timmarna här: fotografkalltrask.blogg.se
Kommer väl kanske upp en och annan här också.

wöwöwö

Junie sover, hon har sovit sedan klockan halv 11 ungefär! Men det är bra, hon var lite krasslig imorse, hoppas hon sover bort det.
Skulle till Frida idag men vi får se hur mycket klockan blir när hon vaknar och vi är klara. Ska hjälpa maria att köra bilen till verkstan så ska andreas få hjälpa att byta till vinterdäck! Sen ska jag gå en sväng tilll affären (har för tillfället glömt vad det var jag behövde handla men...) sen ska vi till OK och posta ett paket!

Sålde föresten 2 grejer på tradera idag och får över 600 spänn! Och dom pengarna åker rakt in i dopet!

snö i mitt hjärta.

Jag blir alldeles glad när jag ser snön! Vinter är en bra årstid tycker jag. Jag gillar't.
Igår blev det ingen lugn dag btw, var in till stan med madde och lily, gick och strosade i diverse affärer för att sedan äta på donken. Gött.
Idag har det också varit fullt upp! Upp med tuppen klockan 7, besök av maritha vid 9, sångstund (eller möta upp madde och frida rättare sagt) vid 10.30, rulla lite på samhället, köpa mat på kinan, hem till madde sen bvc vid 13.00 och vid 13.30 var det föräldrargrupps-möte. Idag blev det väl mest prat om sömn?
Efter det blev det planering och skratt utanför bvc, affären, upp till maria för amerikanska pannkakor! Gott!
Gick hem vid 18.00. Hela dagen har alltså gått jävla fort! 
Öh.. ja.. nu blev det väl kanske det mest ointressanta inlägget... men jaja :P
Imorgon ska jag hem till frida med madde och jessica också! För lite snopp- och tutt-syning.

hungrig!

Jag är så hungrig, ska snart gå och göra en feting-macka tror jag. Eller, jag vet att jag ska göra det.
idag har jag ingenting planerat, tänkte ta och gå en låååång promenad! Skönt.
Igår var veronica förbi på dagen, hon var tvungen att lugna sina nerver så vi for till åsby för shopping och fika. Riktigt trevligt hade jag det!
Ikväll är det desperate!

Flytt

många som tror att vi ska flytta pga mitt senaste inlägg ;) Men det ska vi inte! Men det är ändå skönt att ha rensat källaren tills den dagen vi ska flytta!  :)

iMac

Vi rensade källaren igår, SÅ skönt! Hade dock helt glömt bort att det var röd dag igår och att tippen var stängd så dit får jag åka någon dag i veckan. Men det var i alla fall skönt att få rensa förråden innan vi flyttar, drygt att hålla på med det den dagen. Och så kommer rickards mamma och hämtar alla sina saker i veckan också, vi behöver och har behövt den platsen ett tag nu. Så det blir nog bra!
Tog också upp iMac'en, dator alltså, så nu sitter jag vid en fin-fin fungerande dator! Härligt!
Jut nu ligger Junie och hejar på människorna på biggest loser

RSS 2.0