say whaaaat?!

Idag har jag varit på försäkringskassan för idag fick jag ett papper från min gamla chef i haninge som jag behövde för att kunna sätta hur mycket pengar jag ska få i föräldrarpenning. Jag trodde att jag skulle få lägsta, 180 kr om dagen, för jag trodde man behövde ha jobbat mer än vad jag har gjort, men icke! Nu ska jag få 453 kr om dagen! Halleluja! Plus att jag nu ska få en massa pengar för tiden vi låg på sjukan, jag får anmäla det som vård av barn istället för sjukersättning pga strul med arbetsförmedlingen. Så nu är jag på bra humör!
Nu kan jag och Rickard gå på bio nästa vecka utan att oroa oss! Och så ska min mor få sitta barnvakt. Undra hur mycket jag kommer längta hem? Hehe.

bvc

Idag har junie gått upp 225 g på 3 dagar! Skönt!

Och idag skulle hon ha födits, egentligen!

Vikt

I måndags var vi på bvc för andra gången och vägde och mätte. Junie hade bara gått upp 85 g på 6 dagar, mindre bra.. Så då fick vi börja ge ersättning efter varje gång hon ammat men nu vill hon knappt amma alls för det, antingen somnar hon efter ungefär 5 minuter eller så blir hon arg och stånkar och stönar för att det inte kommer lika mycket mjölk som det gör när hon får flaskan, så nu får hon nästan all sin mat i flaska och jag önskar att hon kunde amma mer. Men vad gör man inte? Vi ska tillbaka till bvc imorgon för att se hur hon har gått upp nu. Det ska bli spännande!

Nu fäster hon blicken riktigt bra, hon kan ligga och titta på mig hur länge som helst och det är jätte spännande när jag gör olika ljud med munnen.

kakakaka

Dom senaste dagarna har vi gjort så mycket att jag inte haft tid till att skriva!
Igår var jag till Stina och Dante och snackade en massa skit, jättetrevligt! Fick receptet på hur goda kakor som helst också, yummie!
Idag var vi till västerås i flera timmar och gick på IKEA, barnens hus och MAXI. Sen när vi kom hem gick jag och Maria ut och gick till åsby, mitt löfte om en promenad om dagen har hållt i 3 hela dagar, tjoho!

Och så har vi tvättar nu också. skönt.

Och på lördag kommer min mor, tjoho x2!

Det kändes som att jag hade jättemycket att skriva, men tydligen inte?

tjoho!

Idag fyller Junie 7 veckor! Grattis till henne.


vlt, då!

http://vlt.se/helalivet/babybilder

hähä :)

Idag blir det bvc halv 11, efter det försäkringskassan och efter det blir det nog en promenad, om det inte regnar!

mormor'n

Jag tror Junie hade fastnat i mammas armar, där var hon den mesta av tiden!


MW

Får ju inte glömma bilderna på Malin och Wilma!

min bebis hade på sig en supersöt tröja vi fick hem på posten från min vän Karin!sötisar

picsMinsta moster"Gammel"-moster och minsta "gammel"-kusinMamma och jag med våra... bebisar :P

16 and pregnant.

Igår tittade jag på en serie som heter 16 and pregnant, på mtv.com. Som man hör är det 16-åringar som har gått och blivit gravida och försöker få livet att gå ihop. Sista programmet jag tittade på handlade om en tjej och en kille som valde att adoptera bort sitt barn och jag har nog aldrig grinat så mycket till något program som jag gjorde när jag såg det. När jag såg det insåg jag hur mycket jag älskar Junie och jag skulle aldrig, aldrig, aldrig kunna lämna bort henne till någon annan. Inte för någonting i hela världen.

Dock tyckte jag att dom gjorde ett bra val, dom i serien, när dom lämnade bort flickan, dom förstod att dom inte kunde uppfostra barnet som dom ville.

7 veckor

Imorgon fyller min lilla 7 veckor! Snart är hon 2 månader och jag förstår inte vart tiden har flygit iväg.

Inatt sov hon ganska dåligt, tror att det är magen som har krånglat lite. Nu sover hon i alla fall, efter lite knök och bök.
Hon har börjat använda nappen mer och mer, hon somnar bäst med den i mun.

hemma

Nu är vi hemma från Stockholm igen, har haft det väldans trevligt! jag har bla träffat en gammal jobbarkompis, numera "bara" kompis, Malin heter hon och har precis fått en söt liten Wilma! Sammanträffande eller vad? :)

Sen har vi varit hos min moster och hälsat på och så hoppades jag på att vi skulle åka ut till havet någon dag men det var så kasst väder hela tiden så det får vi ta nästa gång vi åker upp, om vi åker upp något mer när det är varmt.. om det blir varmt..

Om en vecka kommer i alla fall mamma hit igen, lika kul varje gång!

Gick i alla fall hur bra som helst att hitta både till och från sthlm (med gps, hahahaha!)

Bilder kommer sen!

Bila

Idag ska vi bila till haninge där min mor bor. ska bli såååå roligt och jag hoppas att jag inte kör vilse!
Men innan de ska vi till bvc för första gången och väga Junie, tjoho! Hoppas hon har ätit bra med mat nu.

Igår var vi hos syster maria och grillade och hade det trevligt.

Sovstund med moster


Bästa ställningen


Grodan.Stan

Idag var jag och maria (och J såklart) in till stan, jag har inte varit till stan STAN på länge, bara erikslund och hälla och så där, och sjukan såklart. Varmt var det och vi köpte glass och satte oss i solen och tittade på männsikor.
Köpte 2 par shorts på hm, bra rea! Och så köpte jag en del grejer till boken jag håller på att göra åt Junie.

Junie har blivit mycket piggare sen hon fick blodet, nu skriker, äter och härjar hon! Och hon vill inte ligga ner själv någonstans, utan helst av allt vill hon att man ska bära runt på henne, mysigt men sååå varmt i denna värme!

Tjoho!

Idag åkte vi in till sjukan som vanligt, jag var så nervös över att Junie skulle ha gått ner ännu mer i vikt (hon har gått upp och ner nu i en vecka) och att hon skulle få tillbaka sonden. Gick in och vägde och what?! Hon hade gått UPP nästan HUNDRA gram! Jag dog en skvätt av lättnad. Pratade med doktorn och han sa att det är nog dags att hon blir utskriven nu, så vips så var vi utskrivna och behöver inte längre åka till 69'an! Såååå skönt!


S&J

Igår var vi förbi Stina, Jimmy och Dante en sväng. Dante har blivit så stor! Snart springer han omkring och pratar!
Stina mindes tillbaka till Dantes bebis-tid och var tvungen och titta i hans bok.Blod!

Idag har min lilla älskling fått blod! Så en dag som skulle bli kort på sjukan tog 12 timmar. Hon fick blod för att hon ska bli piggare och orka äta mer, så nu hoppas vi att hon har gått upp mycket på torsdag så vi kommer någonvart!

Idag skulle vi träffa Stina och Jimmy också, var ungefär femtonhundra år sedan (känns det som), men såklart fick vi avboka det mötet.. Trist! Och så hade vi tvättid också, men det fick vi också hoppa, hoppas det finns tid snart för vi behöver tvätta!

Tja, sen har det inte hänt så mycket mer förutom att jag träffade Emelie på sjukan för att hon ska föda baaaaarn! Grattis till'na!

Natten.

Igårkväll ringde jag till 69'an och sa att jag tyckte att Junie hade ätit väldigt lite under dagen och att hon var tröttare än vanligt. Dom tyckte vi skulle komma in och ligga kvar under natten, sagt och gjort.
Dom tog lite prover på henne för att se så hon inte hade fått någon infektion, det hade hon inte men hon behövde järn, antagligen därför hon har varit lite tröttare. Men inatt åt hon som en galning, perfekt! Hoppas det håller i sig bara.
Så det var skönt att vi inte blev utskrivna trots allt.

:*


suck...

I onsdags när vi var på 69'an sa dom att vi skulle få bli utskrivna om Junie hade gått upp i vikt, idag kom vi dit och Junie hade gått upp 10 gram, lite men det är ändå uppåt. Sköterskan pratade som att vi skulle få bli utskrivna, sa att doktorn redan hade fixat alla papper och att hon skulle fylla på vår tillfälliga sjukpennings-papper. Ja, då antog jag att vi inte skulle behöva åka tillbaka!
Sen fick vi sitta och vänta ungefär en timme på doktorn för att få veta att hon inte blir utskriven idag utan då måste vi åka tillbaka på måndag och väga igen, om hon inte har gått upp speciellt mycket då måste vi sätta in sonden.

Jag är så jävla trött på att åka fram och tillbaka hela tiden nu, nu vill jag bara vara hemma och slippa oroa mig över att hon inte äter.
Och så är jag så trött på att dom hela tiden ger en falska förhoppningar där borta, ena stunden säger dom en sak och andra stunden gör dom något helt annat, så har det varit hela tiden!

resultatet av regn.blöta foton i både kök och v-rum!
Böcker, hyllor och diverse andra saker fick åka till sopen.

regn och rusk.Sondfri!

Gos.Korven.Morfar och JunieMorgon-mys med mormor

regn, regn, regn.

fy fasiken vilket oväder det vat igår/inatt. blixtrar och åska hela tiden, översvämning på vägarna OCH i vår källare! SUCK!!!

brandbilar och blixt som slagit ner i ett hus, stackarna.


Jobbigt

Det tar på alla att ha en bebis hemma, till och med hunden.. och bebisen själv :P


Grill

Grillkväll ute på Marias balkong!

Operation pågår.

Bad.

  

Farmor och farfar.

Junie med sin gammel-farmor och gammel-farfar.

Vägning.

Igår var vi och vägde Junie igen, eller ja, för ungefär femhundrade gången. Då hade hon gått upp 75 g på 3 dagar och hon ammar ganska bra så nu kanske vi blir av med sonden imorgon och utskrivna på fredag! Hoppas hoppas hoppas!

Efter vägningen åkte vi till ett par vänner som vi träffade på 69'an som har en son som är några veckor för tidigt född, kul att lära känna människor i samma sits!

Bilder från dom senaste dagarna kommer snart!

Vägning.

I förregår var vi till 69:an och vägde tösen, då hade hon gått ner 12 gram, var tillbaka idag och då hade hon gått upp nästan 100 g! haha, helt otroligt.

Igår kom min mamma hit också, äntligen!

RSS 2.0